Dinsdag 4 april heeft Johan van Grinsven na 55 jaren competitie gespeeld te hebben zijn laatste wedstrijd voor Flamingo’s gespeeld. Johan is op zijn 18e begonnen met volleyballen en heeft altijd bij Flamingo’s gespeeld. Hij was de vaste waarde en de stabiele factor in ieder team waarin hij gespeeld heeft. Altijd voorop, nooit klagen, hard trainen, de ander motiveren , maar ook op een prettige manier de ander aanspreken. Johan was het cement van het team, hield de zaak bij elkaar en na afloop de gangmaker in de kantine met zijn prachtige verhalen.
Johan was bezeten van het spelletje, kon zelf goed volleyballen. Hij wist wat hij deed en kon de bal daar neerleggen waar hij dat wilde, maar ging op een sportieve manier ook de strijd aan met de tegenstander, wist wat ze gingen spelen en kende al snel de zwakke en sterke punten van hun.
Maar niet alleen op het veld was Johan actief, hij was ook scheidsrechter, trainer, bestuurslid, voorzitter en zeer actief op het toernooi waarin hij bij de TD onmisbaar was.
Ongetwijfeld waren er vele hoogtepunten met kampioenschappen, maar welke zeker vernoemd moet worden is dat Johan met de recreanten nog Nederlands kampioen is geworden in Zutphen.
Maar Johan blijft actief binnen Flamingo’s, want hij blijft de recreanten wel trainen en natuurlijk worden de wedstrijden van heren 1 en dames 1 op de tribune niet allen gevolgd maar ook iedere bal geanalyseerd.

Met sportieve groet,

Sjaak

Reacties