Flamingo’s meisjes B sluiten een schitterend seizoen af met het kampioenschap en nemen ook de beker mee naar Gennep.

In de reguliere competitie werden op 22 april de meiden al kampioen. Ze speelden tegen Meterik en er moesten minimaal 2 punten gehaald worden. Deze wedstrijd werd met 3-1 gewonnen en daardoor werden de meiden in de thuishal, Pica Mare, kampioen in de hoofdklasse MB! Het team bestaat uit : Fleur, Emma K, Irina, Emma X, Jennifer, Noor, Marloes, Esmée en niet op de foto Maud. Het team is gecoacht door Porn Noij en getraind door Peter Groenen. (foto rode shirts). Proficiat meiden!

 

NOJK

Ook werd meegedaan aan de NOJK en de bekerwedstrijden. Voor de NOJK/bekerwedstrijden mogen alle speelsters die de B leeftijd hebben meedoen, dus ook de speelsters die in de reguliere competitie al hoger spelen. Deze selectie haalde de eindronde en eindigde op een gedeelde 7/8 plaats. Een schitterende prestatie!

Nationale beker

Met hetzelfde team werden ook de bekerwedstrijden gespeeld, alle wedstrijden werden gewonnen. Zeker de finalewedstrijd voor de zaterdagkampioen in Tilburg tegen Volley Tilburg was van een zeer hoog niveau en werd met 0-3 gewonnen, setstanden 11-25, 13-25 en 11-25. Afgelopen zaterdag werd uiteindelijk de finale wedstrijd gespeeld tegen de zondag kampioen Voltena uit Nieuwendijk NB.

De eerste set werd met goed volleybal gewonnen met 19-25, een goede basis voor de tweede set. De tweede set liep echter anders en werd met 25-17 verloren. Met voldoende zelfvertrouwen, gesteund door een enthousiast Genneps publiek, werd de derde set weer binnen gehaald met 19-25. De laatste set was tot aan het eind toe spannend en werd zeer mooi met 24-26 gewonnen. De beker is binnen! Een knappe prestatie van de dames. Het NOJK/Bekerteam 2016/2017 bestond uit: Aniek, Jennifer, Lara, Fleur, Madeleine, Nieke, Emma K, Carmen, Noor, Nina en Elle. Het team werd getraind en gecoacht door Peter Groenen, assistent coach Marko Stockhorst en niet op de foto Jan Verhoeven.

Reacties