Beste collega’s,
Onderstand een uitnodiging voor clinics en masterclass die vanuit FAST Academy verzorgd gaan worden. FAST Academy is onderdeel van FAST (Flamingo’s Activia Stichting Topvolleybal) en één van onze doelstellingen is om het volleybal in de regio te ondersteunen in de meest uitgebreide zin van het woord. Binnen die doelstellingen valt ook deskundigheidsbevordering (theoretisch en praktisch).
Dat wordt nu concreet mede mogelijk gemaakt door de Rabobank omdat wij uit het Fonds Maatschappelijke Projecten voor dit doel een subsidie hebben mogen ontvangen.
Het verzoek is om deze informatie te forwarden naar trainers en mogelijke belangstellenden.
Goedkoper en dichter bij huis wordt het nooit meer!
De masterclass wordt georganiseerd in samenwerking met het Activia Pinkstertoernooi. Op deze manier hoopt het bestuur van het toernooi een extra dimensie te geven aan deze happening.
======================================
Docent: Jacek Ziemba (VT5 – voormalig Pools international en -eredivisetrainer), momenteel Technisch Manager FAST en trainer FAST Academy volleybalschool
Clinics:
doelgroep: alle geïnteresseerden (trainers geaccrediteerd voor VT2 en -3 met 3 punten)
minimaal aantal deelnemers: 10
Data: de zondagen 18 november 2018, 13 januari 2019 en 3 februari 2019
onderwerpen in chronologische volgorde: liberotraining, lezen van het spel / de wedstrijd en fysieke voorbereiding nieuwe seizoen.
Locatie: Activiahal te St. Anthonis
Aanvangstijd: 13:30 uur (duurt ongeveer 3 uren)
Kosten p.p.: onafhankelijk van het aantal te volgen clinics betaalt men eenmalig €5,- (op locatie contant af te rekenen)
Hieronder een korte omschrijvingen van de clinics:

LIBERO – een aparte specialisatie?

Deze clinic is een poging om de kennis en ervaring over het trainen van een libero spelen te delen.
Tijdens deze clinic wordt besproken wat de specifieke problemen van een libero zijn. Wij gaan kijken naar verschillende technieken die de libero speler nodig heeft om adequaat op verschillende situaties te kunnen reageren. Verder kijken wij naar elementen van fysieke voorbereiding van deze speler, elementen die steeds meer belangrijke rol spelen bij moderne libero.

Het Lezen van het spel.

Hoe wordt er geserveerd, hoe is de pass-lijn, wat zijn de individuele voorkeuren. Wat zie ik eigenlijk precies bij de tegenstander?

Wij gaan leren kijken naar onze tegenstander, kijken naar individuele spelers en naar het team. We gaan proberen om vanuit individuele bewegingspatronen en spelbenadering zoveel mogelijk informatie over onze tegenstander te verzamelen zodat we die kennis snel in de wedstrijd toe kunnen passen. Dit kan een manier zijn om niet achter de feiten aan te lopen, maar de tegenstander steeds een stap voor te zijn.

Seizoenvoorbereiding.

Hoe doe ik dat? Hoe plan ik deze periode? Waar moet ik rekening mee houden?  Hoe zorg ik dat de accu vol is en niet leeg loopt?  Hoe kan ik mijn spelers sterk maken? 
We gaan kijken naar deze en andere aspecten van de seizoenvoorbereiding. Ook kijken we hoe we dit logistiek juist in moeten plannen en vooral hoe jdit in een training toegepast moet worden.

Masterclass (in samenwerking met 1 of meer gasttrainers):
doelgroep: alle geïnteresseerden (voor trainers geaccrediteerd voor VT2 en -3 met 3 punten)
minimaal aantal deelnemers: 10
datum: zondag 9 juni 2019 (1e Pinksterdag).
onderwerp: spelverdelen
locatie: Pinkstertournooi St. Anthonis; Activiahal
Aanvangstijd: nog niet exact bekend, maar het zal zo rond 13:00 uur zijn

deelnamekosten: LET OP: GRATIS
Aanmelden (o.v.v. naam, vereniging, VT niveau, mobiele nummer en Nevoborelatienummer) bij Bé van der Woude – secretaris FAST.
06-19850978 of bevanderwoude@icloud.com
================================
 

Met sportieve groet,

Bé van der Woude
secretaris FAST (Academy)
06-19850978
[shareaholic app="share_buttons" id="6719219"] [fbcomments width="100%" count="off" num="3" countmsg="reacties"]