In onderstaande documenten vinden jullie de Corona Regels voor o.a. het gebruik van Sporthal Pica Mare. Alle informatie voor sporters, trainers, coaches en scheidsrechters is hier te vinden:

Voor vragen en/of opmerkingen stuur gerust een mail naar bestuur @flamingo’s.nl

Sportprotocol NOC*NSF

Protocol Indoor Volleybal Nevobo

Arbitrageprotocol Indoor Volleybal

Voor de volledigheid verwijzen wij tevens naar de richtlijn van de Nevobo

1. Basisregels

 1. Wij vragen alle gebruikers en bezoekers van de sporthal de basisregels die voor iedereen in Nederland gelden in acht te nemen. Dit wil zeggen:
  • blijf bij klachten thuis en laat u testen;
  • houd 1,5 meter afstand van anderen;
  • was vaak uw handen en hoest en nies in uw elleboog;
  • vermijd drukte:
 2. Dit document is een levend document en zal indien nodig aangepast worden; mocht u vragen en/of opmerkingen hebben stuur dan een mail naar bestuur @flamingos.nl.
 3. In principe gelden deze regels voor alle teamsporters bij Pica Mare. Per vereniging/sport kunnen er specifieke aanvullende regels zijn.

2. Looproute en gebruik kleedkamers voor sporters/trainers/coaches

 1. Kom zoveel mogelijk reeds omgekleed naar een training of wedstrijd.
 2. Bij binnenkomst bij Pica Mare staat een groot bord met de standaard Covid vragenlijst. Indien je een van de vragen met ‘ja’ beantwoordt vragen we je om de accommodatie niet te betreden.
 3. Na binnenkomst moet je je handen desinfecteren en de routing naar de sporthal volgen.
 4. Volg de route voor sporters en let goed op de instructies die aan de linkerzijde bij het raam hangen; deze kunnen wijzigen dus blijf ze altijd even goed lezen.
 5. In de sporthal gebruiken we een eenrichtingsroute. Je bent verplicht die te volgen.
 6. Als je de zaal inkomt volg je de groene route en ga je via de trap in het eerst trapportaal naar beneden naar de zaal.
 7. Van elk team moet de aanvoerder of coach zich melden bij de zaalwacht. Die kan men bereiken door via het eerste trapportaal naar boven te gaan. Vervolgens kan men via de deur aan de rechterzijde naar de juryruimte aan de rechterzijde om zich aan te melden. Na het aanmelden moet men via dezelfde route terug en via het eerste trapportaal naar de zaal. Daar kan men dan op de wachtbanken bij/op veld 2 (of uitschuiftribune indien in gebruik) gaan zitten.
 8. Spelers die zich nog moeten omkleden gaan via de zaal, en het trapportaal halverwege naar boven naar de toegewezen kleedlokalen. Na omkleden verlaat men het kleedlokaal aan de achterzijde en gaat via de gang naar het eerste trapportaal. Daar gaat men via de trappen naar beneden naar de zaal.
 9. Omgeklede spelers en de eventuele coach gaan in de zaal op de aangewezen wachtbanken.
 10. Indien de extra tribune uitgeschoven is loop je om de tribune heen om daarna de route met de groene pijlen weer te volgen.
 11. Bovenaan de trap hangt een briefje met welke kleedkamer voor jou als sporter beschikbaar is. Hou hierbij rekening met het maximum aantal mensen die gelijktijdig in de kleedkamer aanwezig mogen zijn. Als er spelers ouder dan 18 jaar in het team zitten dan mogen er maximaal 5 personen gelijktijdig in de kleedkamer aanwezig zijn. Omkleden moet in de aangegeven vierkanten, zodat je onderling voldoende afstand houdt.
 1. Als je klaar bent in de kleedkamer moet je deze (met je spullen die je meeneemt naar de zaal) verlaten naar de gang in de richting van het trappenhuis bij de entree van de sporthal. Het is niet toegestaan om de kleedkamer aan de zijde van de tribune/zaal te verlaten!
 2. Moet je in de sporthal zijn, dan ga je weer via dit trappenhuis naar beneden naar de ingang van de zaal.
 3. Je mag uitsluitend in de zaal aanwezig zijn als je op het DWF staat vermeld of een door de vereniging aangewezen functie hebt.
 4. Ben je ouder dan 12 en jonger dan 18, dan hoef je geen afstand te houden tot iedereen jonger dan 18 jaar, maar wel minstens 1,5 meter tot personen van 18 jaar en ouder. Deze laatste groep (18 jaar en ouder) mag ook niet dichter dan 1,5 meter bij jou komen.
 5. Ben je jonger dan 13 jaar? Dan hoef je tot niemand afstand te houden. En iedereen mag dichter dan 1,5 meter bij jou komen.
 6. Als je in het veld staat tijdens de wedstrijd gelden deze regels niet, daarbuiten wel.
 7. Als verenigingen zijn wij samen verantwoordelijke voor het naleven van de veiligheidsmaatregelen rondom het Corona virus; durf elkaar aan te spreken op afspraken en laten we samen zorgen dat we kunnen blijven sporten.
 8. Na een wedstrijd of training verlaat je de zaal zo snel mogelijk via de trap/kleedkamer richting de uitgang/kantine of wellicht ga je nog als toeschouwer de tribune op.
 9. Mocht je dan de wedstrijd willen douchen en omkleden dan kan dat in de toegewezen kleedlokalen, maar niet eerder dan het tijdstip dat in het schema is vermeld.

3. Scheidsrechters / tellers

 1. Scheidsrechters en tellers melden zich in de jury/zaalwachtruimte. Die kan men bereiken door via het eerste trapportaal naar boven te gaan. Vervolgens kan men via de deur aan de rechterzijde naar de juryruimte aan de rechterzijde om zich aan te melden. Na het aanmelden moet men via dezelfde route terug en via het eerste trapportaal naar de zaal. Daar kan men dan op de wachtbanken bij/op veld 2 (of uitschuiftribune indien in gebruik) gaan zitten.
 2. Nationale en regioscheidsrechters kunnen gebruik maken van de kleedlokalen achter de kantine. Na omkleden gaat men terug naar de zaalwacht om de tablet en wedstrijdbal mee te nemen. Scheidsrechters en tellers mogen wachten op de boventribune op het gedeelte tussen de juryruimte en de deur naar de boventribune/het eerste trappengat.
 3. De scheidsrechter neemt de tablet en wedstrijdbal mee. Deze kunnen in de jury/zaalwachtruimte nog ontsmet worden.
 4. Het dwf wordt ingevuld door de teller die uitgerust is met de tablet. Controle door de scheidsrechter is noodzakelijk. Let er daarbij op dat je afstand houdt en dat de teller na goedkeuring van de scheidsrechter het vinkje zet. Tussen de wedstrijden door, maken we de tablets schoon.
 5. De telborden en scheidsrechtersstoel wordt tussen de wedstrijden schoongemaakt.
 6. Scheidsrechters nemen hun eigen fluitje mee.

4. Toeschouwers bij trainingen en/of (oefen)wedstrijden:

 1. Bij binnenkomst bij Pica Mare staat een groot bord met de standaard Covid vragenlijst. Indien je een van de vragen met ‘ja’ beantwoordt vragen we je om de accommodatie niet te betreden.
 2. Na binnenkomst moet je je handen desinfecteren en de routing naar de sporthal (of kantine) volgen.
 3. Toeschouwers zijn niet toegestaan bij wedstrijden of trainingen. De sporthal zelf is alleen toegankelijk voor spelers, coaches, tellers, verzorgers, scheidsrechters en de zaalwacht (regulier en corona).

5. Aanvullende informatie voor (toeschouwers van) onze tegenstanders in de

wedstrijden

 1. Toeschouwers zijn niet toegestaan. Vooralsnog tot 20 oktober
 2. De coaches en hun teams worden gevraagd om het Dwf tevoren thuis in te vullen.
 3. Verzoek aan de uitspelende teams om kort voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn.Onze zaal beschikt slechts beperkt over ruimte om wachtende teams binnen te huisvesten. Dit kan betekenen dat er buiten gewacht moet worden als er binnen geen ruimte beschikbaar is. Daarom het verzoek om maximaal 40 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn.
 1. Aangezien er beperkte ruimte is bij de bank voor de begeleiders en wisselspelers, verzoeken wij uitspelende teams om de begeleidende staf zo klein mogelijk te houden.
 2. Sporters worden verzocht zoveel mogelijk omgekleed naar de sporthal te komen en bij voorkeur thuis te gaan douchen. Dit omdat de ruimte in de kleedkamers zeer beperkt is.
 3. Kantine Optisport is in verband met de maatregelen rondom het corona virus gesloten. Chauffeurs van de bezoekende teams mogen wachten in de daarvoor aangewezen wachtruimte en op gepaste afstand van elkaar.
 4. Jeugdteams vanaf 13 jaar en hun begeleiders en seniorenteams dragen bij binnenkomst op en bij vertrek van de accommodatie mondkapjes
 5. Als teams starten met hun warming-up en tijdens de wedstrijd gaan de mondkapjes af
 6. De coach hoeft geen mondkapje te dragen, om zo verstaanbaar te blijven bij het geven van aanwijzingen aan het team

7. Uitwedstrijden

 1. Vervoer in de auto. Volg hiervoor de algemene richtlijnen van de overheid. Bij personen boven de 13 jaar uit een verschillend huishouden in dezelfde auto is het advies een mondkapje te dragen. Wij kunnen ons voorstellen dat je er de komende maanden voor kiest om maximaal met 4 personen in een auto te zitten, zodat je niet met drie man op de achterbank gepropt hoeft te zitten.
 2. Beperk de begeleiding van je team en check de site van de gastvereniging hoe ze met publiek omgaan. Bij ons is zelf maar zeer beperkt plek, en daarin zullen we niet de enige vereniging zijn.
 3. In de sporthal waar je op bezoek bent, volg je de aanwijzingen ter plaatse op en houd je afstand zoals je dat in je eigen sporthal ook zou doen. Check voorafgaand aan de uitwedstrijd de site van de vereniging waar je op bezoek gaat voor eventuele locatie specifieke richtlijnen.
 4. De ballentassen zijn uitgerust met een pakje met wegwerpdoekjes. Na inspelen maak je de ballen schoon voordat je ze weer in de tas stopt. Is het pakje leeg, dan meld je dat bij je trainer/coach zodat deze dit bij de TC kan melden. Zo kunnen we de doekjes weer aanvullen en grijpt niemand mis.

Geplaatst door & opgeslagen onder Nieuws.

[shareaholic app="share_buttons" id="6719219"] [fbcomments width="100%" count="off" num="3" countmsg="reacties"]