• ALV 10 maart - wat is er besproken?

  11 mrt 2022
 • DAG ROZE VOGOL,

  Op 10 maart hebben we onze algemene ledenvergadering gehouden. Op de agenda stonden twee belangrijke onderwerpen:
  1.Hoe vinden we nieuwe bestuursleden?
  2.Hoe kunnen we mensen meer betrekken en actief laten worden voor de club?

  Waarom?
  1. Het oude bestuur stopt. Om verschillende redenen, maar wel allemaal tegelijk. Dus we hebben een heel nieuw bestuur nodig.
  2. De afgelopen jaren hebben we met een kleine groep mensen heel veel werk verzet. We merken wel dat mensen die heel veel tijd in de vereniging stoppen dit over het algemeen niet lang volhouden. Daarom is het belangrijk dat we het werk met veel meer mensen gaan delen. En daarnaast is het natuurlijk ook gewoon erg gezellig en leuk om samen te doen!

  Wie waren erbij?
  Heel veel spelende jeugd- en senioren leden. Echt super van jullie dat jullie met zoveel waren. Verder ook een aantal trainers, coaches en actieve vrijwilligers. Wie we echt gemist hebben waren de ouders van onze leden jonger dan 18 jaar. Hiervan waren er maar 14. Een aantal ouders was eerder geweest of hadden zich afgemeld Van dus in totaal zo’n 150 ouders hebben we helaas helemaal niets vernomen. Was jij er bij? Heel fijn, dank je wel dat je meedenkt en bijdraagt aan: Samen zijn wij Flamingo’s!

  Wat hebben we gedaan?
  We hebben gewerkt in twee groepen. Met de jongere generatie zijn we aan de slag gegaan met kennismaken met elkaar en meer zicht krijgen op wie er nu eigenlijk bij de vereniging betrokken zijn en wat zij voor de club
  doen. Daarna hebben we een rondje live-Taakie gedaan. Daarvoor hadden we Taakies uitgezocht die goed gedaan zou kunnen worden door onze jeugd vanaf ongeveer 15 jaar.

  En dat heeft al heel veel opgeleverd. Er staat een nieuwe Super Saturday gepland op zaterdag 9 april. De minivan-de-week bij dames 1 komt terug. En, een aantal meiden verzorgd de gezamenlijke warming-up bij het minitoernooi op 3 april. Hartstikke goed allemaal!
  Met de vrijwilligers en ouders hebben we gekeken naar de vraag: hoe kunnen we nieuwe bestuursleden vinden en waarom ontbreken er eigenlijk zoveel ouders vanavond? Tja, dat blijft een ingewikkeld en uitdagend punt. We hebben nagedacht over het opknippen van taken, manieren om vanaf jongs af aan de jeugd meer te betrekken en samenwerking zoeken met andere verenigingen om te kijken of we misschien bestuursfuncties kunnen delen.

  Hebben we al nieuwe bestuursleden?
  Nee. Helaas nog niet. De zoektocht gaat dus door! Om ons hierbij te helpen zoeken we zo snel mogelijk 2 mensen die deze zoektocht gaan leiden. Dat kunnen we als bestuur, naast alle lopende zaken, niet alleen. Wel zijn er al ideeën en namen naar voren gekomen. Je hoeft het dus niet helemaal zelf te bedenken maar mag het zeker op je eigen manier aanpakken. Wil je meer weten of hieraan bijdragen? Neem dan contact met ons op via bestuur@flamingos.nl.

  Wat als we die bestuursleden niet vinden?
  Wat als er niemand opstaat voor onze vereniging?
  Dan is er geen bestuur en kan de vereniging niet verder volgend seizoen. Dat is natuurlijk het laatste wat we allemaal willen, ook wij als bestuur niet. Maar dan moet er wel wat gebeuren. Help dus allemaal mee en laat van je horen!

  Roze groet
  Bestuur V.V. Flamingo’s
  bestuur@flamingos.nl