• Lintjes voor Roze Vogols Sil en Lenie

  26 apr 2021
 •  
  Vandaag zijn Sil en Lenie Smits, welbekende Roze Vogols, benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Vanwege het vele vrijwilligerswerk voor onder meer onze vereniging.
   
  🦩🦩🦩Eens een Roze Vogol, altijd een Roze Vogol! 🦩🦩🦩
   
  Wij feliciteren Lenie en Sil en natuurlijk de hele familie met deze terechte benoemingen.
   
  (Oud) Leden en Bestuur Flamingo’s ‘56
   
   
  Uit de berichten van de gemeente:
   
  De heer Sil Smits, Ottersum
  Sil Smits is fysiotherapeut van beroep en heeft zijn kennis en ervaring de afgelopen jaren veel ingezet voor het lokale verenigingsleven. Zowel bij voetvalvereniging Achates als bij volleybalvereniging Flamingo’s was hij jarenlang vrijwilliger. Sil heeft samen met zijn vrouw Lenie Smits-Jacobs een zoon en dochter en adopteerde daarnaast twee zonen uit Brazilië. Ook namen zij tussen 1997 en 2020 de zorg voor 3 pleegkinderen op zich. In de jaren ’90 was de familie bovendien een gastgezin voor arme Poolse kinderen, om hen 14 dagen een vakantie te geven.
   
  Mevrouw Lenie Smits-Jacobs, Ottersum
  Lenie Smits-Jacobs zet zich op diverse fronten in voor de samenleving. Ze is vrijwilliger bij de bibliotheek van Gennep, de schoolbibliotheek van basisschool De Brink, De Wensbus Ottersum, KBO Ottersum, huiskamer De Prost en peuterspeelzaal De Ottertjes. Ook bij de organisaties Unicef, Jantje Beton en het IVN is Lenie als vrijwilliger een bekend gezicht. In het verleden was ze daarnaast vrijwilliger bij voetbalvereniging Achates en volleybalvereniging Flamingo’s. Lenie heeft samen met haar man Sil Smits een zoon en dochter en adopteerde daarnaast twee zonen uit Brazilië. Ook namen zij tussen 1997 en 2020 de zorg voor 3 pleegkinderen op zich. In de jaren ’90 was de familie bovendien een gastgezin voor arme Poolse kinderen, om hen 14 dagen een vakantie te geven.