Geplaatst door & opgeslagen onder Nieuws.

FAST Academy biedt vanaf komend seizoen ruimte voor jonge jeugdspelers van mini’s niveau 5 en 6.

FAST Academy is een loot aan de boom van FAST; de stichting die is opgericht om vorm te geven aan de samenwerking tussen het Gennepse Flamingo’s en Activia uit Sint Anthonis. In deze stichting is het gezamenlijke damesvolleybal-eredivisieteam ondergebracht. Het komende seizoen zal FAST alweer voor het vijfde achtereenvolgende seizoen deelnemen aan de hoogste landelijke competitie, waarin het inmiddels een vaste en stabiele plaats heeft verworven.

Eén van de doelstellingen van FAST is om regionaal aan deskundigheidsbevordering te doen, om zo de kwaliteit van het regionale volleybal op peil te houden en liever nog; het ombuigen van de neerwaartse spiraal te helpen realiseren. Niet alleen bieden wij clinics aan voor trainers uit de omgeving maar ook is heel bewust FAST Academy (FA) in het leven geroepen. FA biedt kwalitatief hoogwaardige trainingen aan voor jeugdige talenten van alle verenigingen uit de regio, zodat deze spelers van groter belang worden voor de eigen vereniging.

Om een echte topper te worden moet je echter lang, veel en intensief trainen. Daarnaast is het hebben van talent natuurlijk een groot voordeel. Talent heeft echter niet iedereen in gelijke mate. Maar; veel valt te compenseren met ambitie, houding, motivatie, discipline en goed en gericht trainen. Bij dat laatste komt FA om de hoek kijken en kan hierin een belangrijke rol spelen. Naast het trainen bij de eigen vereniging kan zo extra geïnvesteerd worden in de toekomst.

Al 3 seizoenen biedt FA trainingen aan voor de B- en C-jeugd, maar het komende seizoen willen we een volgende stap maken door de doelgroep te verbreden. Daarom richten we ons nu ook op de groep mini’s 5 en 6.
Onder deskundige begeleiding maken onze sporters kennis met sportcultuur en wordt er gewerkt aan alle factoren die een belangrijke rol spelen binnen het volleybal en jeugdontwikkeling. Naast volleybaltrainingen worden ook andere vormen van beweging aangeboden met accenten op o.a. motoriek, coördinatie en wendbaarheid. Een jonge sporter beschikt natuurlijk nog niet over alle topsporteigenschappen, maar het is wel een steun in de rug om te weten waar je naar toe kunt werken om een topper te worden.

De trainingen voor mini’s niveau 5 en 6 zullen gehouden worden in de Activiahal op de vrijdag van 15:00 – 16:30 uur en de hoofdtrainer wordt Veerle van de Heuvel. Naast haar functie van minicoördinator bij het Udense Saturnus is Veerle al sinds het begin speelster bij het dames eredivisieteam van FAST. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de kosten 275 Euro bedragen voor 25 trainingen.

Eventuele selectietrainingen zullen worden gehouden op 2 momenten in september.

Denk je dat jijzelf, je zoon/dochter, vriend/vriendin of teamgenootje het geweldig zou vinden om te groeien in het volleybal? Neem contact op met ons en meld je zo snel mogelijk aan voor de selectietraining in september (nadere berichten hierover volgen na inschrijving).

Zoals al eerder gememoreerd wil FAST (Academy) regionaal aan deskundigheidsbevordering doen. Aan de verenigingen die meer dan 2 kinderen aanmelden bij FAST Academy (B- en C-jeugd en mini’s tesamen) willen wij een tegenprestatie leveren. In overleg zal voor de trainers een gratis clinic verzorgd worden. Wij zien dit als een vorm van samenwerking die uit zou kunnen monden in een soort partnerschap. Immers; alle verenigingen hebben min of meer dezelfde belangen.

Meer informatie vind je op de site www.fastacademy.nl. Als je je wilt aanmelden kun je het aanmeldingsformulier aanvragen of downloaden en ingevuld opsturen naar bevanderwoude@icloud.com.
Natuurlijk kun je bij bovenstaand mailadres of op 06-19850978 (Bé van der Woude – secretaris) ook terecht met eventuele vragen.

Geplaatst door & opgeslagen onder Nieuws.

Beste allemaal,

De trainingen en wedstrijden van iedereen gaan per direct en tot een nader te bepalen datum niet door

De ontwikkelingen rondom het Corona virus volgen elkaar in snel tempo op. Zojuist werd bekend dat alle Nevobo wedstrijden zijn afgelast. Daarnaast adviseert de Nevobo ook de trainingen en andere bijeenkomsten te laten vervallen.

En hoewel we dat erg vervelend vinden, volgen we in het belang van ieders gezondheid, dit advies. De trainingen en wedstrijden van iedereen gaan dus per direct niet door. Als we nieuwe informatie hebben, laten we dat jullie zo snel mogelijk weten.

Sportieve groet, bestuur Flamingo’s

Geplaatst door & opgeslagen onder Nieuws.

Dag roze vogels,

De eerste bezorgde vragen over de volleybalwedstrijd en het Corona virus hebben ons vandaag bereikt. Daarom willen we jullie graag meer duidelijkheid geven over het al dan niet doorgaan van de geplande wedstrijden en toernooien in combinatie met het coranavirus (COVID-19-virus).
De Nevobo heeft een standpunt uitgebracht, dat wij als vereniging volgen. Dat luidt als volgt:

Op dit moment is er geen reden om maatregelen te treffen of wedstrijden/evenementen af te gelasten. We houden de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laten ons adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF.

Er zijn wel basismaatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Die zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:

• Was je handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes
Meer informatie lees je op de site van het RIVM.

Als bestuur van de flamingo’s volgen wij dus de lijn van de Nevobo. Wij houden de berichten van de Nevobo over het Corona virus goed in de gaten. Verandert het advies, dan zullen we jullie dat via website, Facebook en de clubapp laten weten. Als je vragen hebt, kun je die altijd stellen aan je Tc/jeugd- of minicommissielid. Zij zijn op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Geplaatst door & opgeslagen onder Nieuws.

Hallo Roze Vogols!

Zoals aangekondigd nodigden we jullie uit voor de Algemene Leden Vergadering op 22 januari 2020 om 20.00 uur bij 4Events. Tijdens de ALV legde het bestuur aan de leden verantwoording af over het gevoerde beleid en presenteerde het de plannen en begroting voor 2020.

Met sportieve groet,

Bestuur Volleybalvereniging Flamingo’s ’56

Ontvangst: 19.45 uur Locatie: 4Events / zaal Pica Mare Aanvang 20.00 uur

Het bestuur van Volleybalvereniging Flamingo’s ‘56 nodigt je van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering op woensdag 22 januari 2020.

Agenda

 1. Opening van de vergadering
 2. Ingekomen stukken en mededelingen
 3. Notulen ALV van 10 april 2019
 4. Terugblik 2019 en plannen 2020
 5. Financieel jaarverslag seizoen 2018-2019 en begroting 2019-2020
 6. Verslag Kascommissie 2018-2019 en benoeming Kascommissie 2019-2020
 7. Benoeming (nieuwe) bestuursleden:
  1. Anita Thissen als penningmeester
  2. Loes Geurts als bestuurslid Technische zaken
  3. Jacques Verstegen in de gewijzigde rol van bestuurslid automatisering/ICT
 8. Pauze
 9. Tafelgesprekken rondom gedragscode, toernooi Flamingo’s en kantine Pica Mare
 10. Rondvraag
 11. Sluiting

Leden die de ALV zullen bezoeken en graag vooraf de stukken willen ontvangen, kunnen deze per mail aanvragen via bestuur@flamingos.nl

Geplaatst door & opgeslagen onder Nieuws.

Beste leden, ouders, trainers, coaches en vrijwilligers,

Op zaterdag 14 december is Jan Francissen plotseling overleden op 83 jarige leeftijd. Jan – voor velen ‘de Cis’ – is één van de drie oprichters van Flamingo’s. Hij stond aan de basis van jaren volleybalplezier, van ontzettend veel lachen en plezier maken, van oneindige bomen opzetten over volleybal, van veel flamingohuwelijken én van het internationale volleybaltoernooi van Flamingo’s.

Voorafgaand aan de kwartfinale van de bekerwedstrijd van FAST a.s. zaterdag om 20.00 uur in Pica Mare houden wij een minuut stilte om Jan te eren, hem te herinneren en hem te danken voor wat hij voor Flamingo’s betekend heeft.

Aanstaande vrijdag 20 december van 13.00- 15.00 uur is er een laatste informeel samenzijn rondom Cis in zaal Pica Mare te Gennep, zijn oude sporthal. We verzamelen met een aantal (oud)leden net voor enen buiten voor Pica Mare. Mocht je hierbij willen aansluiten dan ben je van harte welkom!

Bestuur en kernteam Flamingo’s

Geplaatst door & opgeslagen onder Nieuws.

De technische commissie en de jeugdcommissie zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen op het NOJK(Nederlands Open Jeugd Kampioenschap) Vorig jaar hebben we het met 2 finale plaatsen en een bekerfinalist enorm goed gedaan. Trots op deze Roze Vogels!

Wie weet hoe goed we het dit jaar gaan doen. 

Dit jaar heeft de TC een voorselectie gemaakt. Deze speelsters hebben inmiddels bericht ontvangen en zullen op maandag 7 oktober een selectietraining hebben. Hieruit zal de definitieve selectie worden samengesteld voor het NOJK B team en C team. De eerste bekerwedstrijd staat gepland voor 3 november aanstaande en wordt gebruikt als oefenwedstrijd voor het NOJK.

Sportieve groet van de TC

Geplaatst door & opgeslagen onder Nieuws.

Als lid van Flamingo’s of Activia kon je tot nu toe (als je jonger dan 16 jaar was) nog zonder te betalen naar binnen bij alle wedstrijden van ons gezamenlijke dames eredivisieteam van FAST. Om de Eredivisie op een hoger plan te brengen, willen we hier, samen met de Nevobo, een volgende stap in zetten. Ook jij hebt voortaan een entreebewijs nodig om bij ons te komen kijken. Daarom bieden we al onze leden komend seizoen kosteloos een seizoenkaart aan waarmee je het hele seizoen bij alle wedstrijden WEER GRATIS toegang hebt tot de wedstrijden van FAST.

Je bestelt deze gratis seizoenkaart 2019-2020 voor de wedstrijden van FAST op onze clubpagina via deze link: https://pos.cmtickets.com/fast20192020.

Maak je geen gebruik van deze gratis seizoenkaart, dan ga je komend seizoen per wedstrijd 1 Euro betalen! Niet veel, maar als je alle thuiswedstrijden bezoekt scheelt dat al snel meer dan een tientje! Dat is de moeite meer dan waard lijkt ons.

Nadat je via bovenstaande link je gegevens hebt ingevuld, ontvang je je seizoenkaart als e-ticket in je mail. Dit e-ticket wordt bij iedere wedstrijd die je bezoekt, gescand. Zorg daarom dat je deze altijd bij je hebt. Als afbeelding op je telefoon of tablet, of in print op A4 papier.

Mocht je nog vragen hebben; stuur dan even een mailtje naar bevanderwoude@icloud.com.

😉

We hopen je komend seizoen vaak te zien (en te horen ) op de thuistribune. Bestellen dus die gratis seizoenkaart!

Geplaatst door & opgeslagen onder Nieuws.

Na zorgvuldig beraad en heel veel gesprekken, zijn wij gekomen tot de voorlopige teamindeling voor het seizoen 2019-2020.Voor de oplettende kijker zul je zien dat Heren 2 nog niet compleet is. We voeren op dit moment gesprekken met een andere vereniging om te onderzoeken of we twee gecombineerde teams kunnen maken. Daarover later meer.Ook ontbreken nog enkele speelsters in de indeling. Dat is bekend bij deze speelsters, deze zullen later alsnog toegevoegd worden. We willen benadrukken dat het zoals altijd gaat om een voorlopige teamindeling. Dat wil zeggen dat er nog verschuivingen mogelijk zijn tot aan de start van het nieuwe wedstrijdseizoen.