• Onze geschiedenis

 • Flamingo's '56 is opgericht in het jaar 1956. Om precies te zijn op 26 juni. Vandaar natuurlijk de naam Flamingo’s ’56!

  Het begon met 1 herenteam, zie foto. Staand vlnr: Herman Albers, Cees Heuvelmans, Theo Albers, Matjeu Vullings en Frans van de Kamp. Voor vlnr: Piet Verstraten, Jan Francissen en Bert Felling.

  Bron: gennepnu.nl

 • Hoogvliegers

  Zowel de dames als de heren hebben een tijd lang op hoog niveau gevolleybald. In 2010/2011 bereikten de heren hun hoogste niveau, ze werden toen namelijk kampioen in de eerste divisie en promoveerden naar de B-League, de huidige topdivisie. De dames wisten in 2016 zelfs kampioen te worden in de topdivisie! Een hele mooie prestatie in het jubileumjaar van Flamingo’s! Ze promoveerden hiermee naar de Eredivisie. Om ervoor te zorgen dat het eredivisie team verder kon professionaliseren en zich kon vestigen als regioteam, is samen met VC Somas Activia uit de Flamingo’s Activia Stichting Topvolleybal opgericht, kortgezegd FAST. Fast speelt haar wedstrijden zowel in Gennep als in Sint Anthonis. Meer weten over FAST?

 • Roze Vogols

  Onze geuzennaam, de Roze Vogols, is in 2008 ontstaan uit een ludieke actie van een aantal (destijds) jeugdige spelers. Het viel deze spelers op dat er tijdens de wedstrijd van “’t Urst” van de heren en dames veel dezelfde toeschouwers aanwezig waren, maar dat er vrij weinig aangemoedigd werd. Een aantal jongeren vonden dat er meer beleving moest komen op de tribune en dat er dus meer aangemoedigd moest worden!

  Inmiddels is de naam ‘Roze Vogols’ en de kleur roze onlosmakelijk verbonden met Flamingo’s. Hij wordt gebruikt door regionale en landelijke pers en zeker ook door onze supporters en door de teams zelf. Want wie kent hem niet: roze vogols! Lalalalalalala!