Onze geuzennaam, de Roze Vogols, is ontstaan uit een ludieke actie van een aantal jeugdige spelers. Het viel deze spelers op dat er tijdens de wedstrijd van “’t Urst” van de heren en dames veel dezelfde toeschouwers aanwezig waren, maar dat er vrij weinig aangemoedigd werd. Een aantal jongeren vonden dat er meer beleving moest komen op de tribune en dat er dus meer aangemoedigd moest worden!

Uiteindelijk heeft Guus Noij op 19 november 2008 een hyves-pagina aangemaakt voor supportersvereniging ‘De Roze Vogols’. Al heel snel bleek de hyves-pagina 100 leden te hebben. Op het laatste moment waren het er 255, wat een behoorlijk aantal is. Na het succes van de hyves-pagina, hebben Magiel Hagemans, Tom Wouters en Guus Noij het voortouw genomen om een aantal acties te organiseren op de tribunes. Hiervoor hebben zij spandoeken gemaakt, zijn er vlaggen ontworpen en werden er tijdens wedstrijden verschillende aanmoedigings-jellen voor de spelers en speelsters bedacht. Tegenwoordig loopt menig lid van Flamingo’s met een heuse Flamingo’s ‘56/Roze Vogol-sjaal door Gennep. Dit was de eerste grote actie, en het was goed om te zien dat er direct een stormloop op deze sjaals op gang kwam.

In het jaar van oprichten boekte dames 1 verschillende successen. Zo schopte zij het bijvoorbeeld tot de achtste finale van de Nederlandse NeVoBo-beker. Hier troffen ze Piet Zoomers/Dynamo uit Apeldoorn, uitkomend in de B-league. Dit lijkt niets bijzonders omdat de dames nu eredivisie spelen, maar op dat moment kwam dames 1 uit in de eerste divisie.

Heel Gennep rukte uit richting sporthal Pica Mare om ervoor te zorgen dat de dames opnieuw konden stunten in het bekertoernooi. De tribune kleurde roze en de sporthal barstte uit zijn voegen. In de week voor deze belangrijke wedstrijd werd Guus Noij gebeld voor een interview met dagblad De Limburger. Ze wilden hem wat vragen stellen over de Roze Vogols, dit ter voorbereiding op de wedstrijd. Daarnaast zijn we een aantal maal in de Gelderlander te bewonderen geweest. Niet met interview, zoals in de Limburger, maar wel in stukken over de eerste teams. Het begon allemaal te leven binnen de vereniging.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier wilden we het echter niet bij houden! We wilden dat de Roze Vogols, maar vooral Flamingo’s ’56 ging leven in Gennep. Hiervoor moesten we meer bekendheid krijgen. Er kwam al snel een idee om een carnavalsvereniging op te richten onder dezelfde naam. Met ongeveer 40 man hebben we dan ook meegelopen in de optocht van 2009. Alles leek op zijn plek te vallen voor de Roze Vogols, want Maarten Daniëls (Heren 5) werd Prins van ’t Bombakkes. Dit hebben de Roze Vogols dan ook uitbundig gevierd! Hierdoor groeide de naamsbekendheid natuurlijk extra snel omdat Prins Maarten 1 ons ook vernoemde tijdens de carnaval en we luidruchtig binnen kwamen vallen tijdens het prinsenbal.

Inmiddels is de naam ‘Roze Vogols’ en de kleur roze onlosmakelijk verbonden met Flamingo’s. De regionale en landelijke pers gebruiken regelmatig onze ‘geuzennaam’.

In de kledinglijn is duidelijk een link naar het roze van de Vogols en een Flamingo te zien. De inspeelshirts zijn zwart met roze bedrukking.